Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rèzlin Kiekebos

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

In een prachtige weidse omgeving, midden in een rustige Franse boerenvallei, vindt u vakantiehuis ‘Le Moulin du Saon’. Het huis is begin 2023 volledig gerenoveerd met aandacht voor oude details om de gezellige sfeer te behouden.

Het huis, geschikt voor 8 personen, beschikt over een grote (omheinde) tuin met vrij uitzicht waarlangs een rivier stroomt. Het naastgelegen gebouw is de oude watermolen en dient nu als schuur. Buiten is een grote picknicktafel aanwezig en ook van de BBQ kan gebruik gemaakt worden.

Op de begane grond zijn een ruime woonkamer, badkamer met inloopdouche en een ingerichte woonkeuken met vaatwasser, combi-magnetron en koelkast/vriezer te vinden. Op de eerste verdieping zijn vijf slaapkamers, waarvan twee masterbedrooms met een 2-persoonsbed, twee kamers met een 1-persoonsbed en één kamer met twee 1-persoonsbedden. Daarnaast is boven ook nog een extra toilet aanwezig.

Aan kleine kinderen is ook gedacht:
De tuin is omheind, de trap is voorzien van traphekjes en er zijn kindveilige stopcontacten. Verder zijn er op aanvraag een campingbedje, kinderstoel, verschoonkussen en toiletverkleiner beschikbaar.

Een set handdoeken en beddengoed per persoon is bij de huurprijs inbegrepen. Verder zijn er diverse faciliteiten aanwezig in het huis, zoals een flatsscreen-tv, wasmachine, strijkfaciliteiten, koffiezetapparaat, theekoker, stokbrodenkist, stofzuiger, schoonmaakspullen, gezelschaps- en een paar kleine buitenspelletjes. Het huis is voorzien van een lucht-lucht warmtepomp waarmee het huis zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Bijna iedere ruimte in het huis heeft een eigen thermostaat die qua temperatuur naar wens ingesteld kan worden.

Bij aankomst in het huis zijn er diverse ‘start’ basisvoorzieningen aanwezig, denk aan toiletpapier, keukenpapier, koffie filters, koffie/thee, zout/peper, afwasmiddel, handzeep etc.
Parkeren kan bij het huis en er is ook mogelijkheid om een elektrische auto op te laden (tegen extra kosten, neem hiervoor contact op).

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Airconditioning

Beschikbaarheid van 'Le Moulin du Saon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De regio waarin dit huis staat, Normandië, is bij velen bekend door wat er zich hier ten tijde van de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.

6 juni 1944 kwamen de geallieerden met een grootschalige actie ‘Operation overlord’, beter bekend als ‘D-Day’, de stranden van Normandië op. Er werd hard gevochten tegen de Duitse bezetter en van beide kanten lieten velen het leven. Vanuit hier zijn de geallieerden opgerukt verder Europa in om uiteindelijk op 8 mei 1945 de bezetter te verslaan en de oorlog te stoppen. Een grootste en treurige gebeurtenis die niet vergeten mag worden en waar vandaag de dag lessen uit geleerd moeten worden. Opdat we niet vergeten…

In de omgeving van het huis zijn vele musea en monumenten te bezoeken en vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de landingsstranden en de Amerikaanse begraafplaats! Een bijzonder feit dichtbij dit vakantiehuis is, dat een paar honderd meter hier vandaan de Britse generaal Montgomery met zijn manschappen tijdelijk in het weiland gestationeerd was (Locatie: QG Montgomery). In de grond rondom het huis zijn nog resten gevonden van munitie en een Duitse bajonet.

Normandië heeft naast geschiedenis nog zoveel meer te bieden. Onder andere uitgestrekte stranden, hoge krijtrots kliffen, duinen, natuurgebieden, grootste boeren valleien, appelboomgaarden en Suisse Normande (klein-Zwitserland) maken het tot een afwisselende streek.

Het is een fantastisch gebied om te wandelen, fietsen, moutainbiken en hiken. Ook kun je bijvoorbeeld paardrijtochten, klimtochten en/of een paraglideavontuur (Suisse Normande) doen. Niet ver van Saon, slechts op 10 km afstand, is een nationaal park en op nog geen kwartier rijden ben je al aan het strand of in de gezellige stad Bayeux met haar vele bezienswaardigheden. Kortom, aan afwisselende natuur en activiteiten geen gebrek!

Tip: pak op de route naar een activiteit of bezienswaardigheid juist de binnendoor wegen voor prachtige uitzichten en pittoreske dorpjes!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Wat is er te doen

De regio Normandië biedt vele mogelijkheden om de prachtige omgeving te ontdekken. Een mooi gebied om te wandelen, fietsen, moutainbiken en hiken. Ook kun je bijvoorbeeld paardrijtochten, klimtochten en/of een paraglideavontuur (Suisse Normande) doen. Niet ver van Saon, slechts op 10 km afstand, is een nationaal park en op nog geen kwartier rijden ben je al aan het strand of in de gezellige stad Bayeux met haar vele bezienswaardigheden. Kortom, aan afwisselende natuur en activiteiten geen gebrek!

Tip: pak op de route naar een activiteit of bezienswaardigheid juist de binnendoor wegen voor prachtige uitzichten en pittoreske dorpjes!

De regio Normandië is niet alleen gaaf om haar omgeving, maar ook zeker om de rijke historie. Bij velen staat deze regio dan ook bekend om wat er zich ten tijde van de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. In de omgeving van het huis zijn vele musea en monumenten te bezoeken en vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de landingsstranden en de Amerikaanse begraafplaats!

Of ga mee met een D-Day tour, een gids neemt je mee langs verschillende (onbekendere) plekken, ontdek wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld in de Tweede Wereldoorlog (voor meer informatie over mogelijkheden voor een privé D-Day tour, neem contact op).

    Video

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Prijs is inclusief

    Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

    Prijs is exclusief

    • Borg € 300,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Recensies

    Le Moulin du Saon heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

    Prijs per week vanaf

    € 1.167

    Prijs per week vanaf

    € 1.167

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.